Woonhuis in historiserende stijl

Beschrijving

Historiserende woning op de hoek van de Torhoutse Steenweg en een dreef van het Tillegembos. Gedateerd door inscriptie "ANNO 1900" doch in het kadaster pas vermeld in 1926. Baksteenconstructie op L-vormige plattegrond onder pannen zadeldak met kleine dakruiter. Vooruitspringende linkertravee met puntgevel, die boven de verhoogde kelderverdieping is afgewerkt als historiserende benadering van een houten gevel, met planken beschot, overkragend ter hoogte van het topstuk en windveren. Ingang onder leien afdakje. Mariabeeldje op de rechterhoek.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Sint-Michiels, 1926/567.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia