erfgoedobject

Fabrieksgebouw

bouwkundig element
ID
77875
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77875
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Fabrieksgebouw
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Geheel van twee woningen onder één pannen zadeldak, mogelijk gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw als deel van een fabriekscomplex, zie oude foto's. Wit bepleisterde voorgevel met fraai art-deco-sierpleisterwerk, ter accentuering van de borstweringen en muurbanden en ter versiering van de muurdammen en kooflijst. Nummer 40 met bewaard art-decogeïnspireerd houtwerk op de begane grond.

  • BONDUEL P., Sint-Michiels: Geschiedenis van de Brugse rand, 1992, p. 84-85.

Bron: VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van GILTÉ S. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Fabrieksgebouw [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77875 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.