Klooster van de zusters van de Heilige Jozef

Deelgemeente Sint-Michiels
Straat Wittemolenstraat
Locatie Wittemolenstraat 85, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeente Sint-Michiels (geografische inventarisatie: 31-07-2003 - 31-07-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Klooster van de zusters van de Heilige Jozef

Beschrijving

Wittemolenstraat nummer 85. Klooster van de zusters van de heilige-Jozef. Door de zusters vanuit de Zilverstraat (cf. Brugge 18n a) te Brugge aangekocht in 1951 als recreatiecentrum voor de zusters en leerlingen. Nu een vormingshuis voor zusters en bezinningscentrum voor jongeren.
Witbeschilderd bakstenen kloostergebouw opgetrokken in 1956 naar een ontwerp van de Brugse architect Luc Viérin, aan straatzijde uitgebouwd met een kapel van het basilicale type, voorzien van een dakruiter.

• ETIENNE F., Vreugdegroet. Een feestalbum. 1830-1980, Brugge, zonder datum.

Bron: Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).