Villa Blanche

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Blanche

Beschrijving

"VILLA BLANCHE", zie geschilderd opschrift boven de toegang. Oorspronkelijk halfvrijstaande herberg gebouwd in 1921 naar ontwerp van architect Ludovicus Goormachtigh (Brugge). Bakstenen lijstgevel aan de linkerzijde gemarkeerd door verankerde in- en uitgezwenkte geveltop aan beide zijden geflankeerd door ronde bakstenen fialen. Op de begane grond oorspronkelijk opengewerkte loggia geritmeerd door twee roodbakstenen pijlers onder drie korfboogvormige ontlastingsbogen. Deels bewaard houtwerk en gietijzeren arm van de gasverlichting.

• Provinciale Bibliotheek Tolhuis, Fototheek.
  • Stadsarchief Diksmuide, Bestand wederopbouw Diksmuide na 1914-1918 (niet genummerd).