Samenstel van burgerhuis en winkel

Beschrijving

Samenstel van een handelspand en burgerhuis heropgebouwd in 1921 naar ontwerp van architect Remael (herkomst niet bekend) ter vervanging van een dubbelhuis met bepleisterde lijstgevel. Twee diephuizen in neo-Vlaamse renaissance, zie de bakstenen trapgevels, de simili kruisvensters in geprofileerde korfboognissen, de twee verzorgde aediculavensters in geschaafde baksteen met schelpmotief en het overhoekse fiaal. Nummer 3 met bewaard houtwerk en verbouwde begane grond. Nummer 4: datumstenen "1914"-"1920" en in de trapgevel venster in de vorm van een druppelmotief. Verbouwde begane grond en vernieuwd houtwerk.

• Provinciale Bibliotheek Tolhuis, Fototheek.
  • Stadsarchief Diksmuide, Bestand wederopbouw Diksmuide na 1914-1918 (niet genummerd).
  • DEMOEN H., Het Diksmuidse van toen. Een verzameling beknopte historische gegevens, aangevuld met historische foto's en prentbriefkaarten, Brugge, 1984, p. 13-15.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn