Bank voor handel en nijverheid

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Konijnenstraat. Voormalige "Bank voor handel en nijverheid", heropgebouwd in de jaren 1920 naar ontwerp van architect Lucien Coppé (Brugge), zie signatuur in de plint. Imposant, halfvrijstaand bankgebouw met in- en uitgezwenkte geveltop, bekroond met halfrond fronton. Licht uitkragende bovenbouw op rondbogige ontlastingsbogen van de muuropeningen op de opengewerkte begane grond. Verzorgde bovenbouw verticaal geritmeerd door bakstenen pilasters met eenvoudige kapitelen en baksteenfries in blokverband. Onderste geleding van de geveltop aanzettend op voluten en geritmeerd met dito pilasters. Vernieuwd houtwerk. Zijgevel eveneens met pilastergeleding met blinde muuropeningen.

• Provinciale Bibliotheek Tolhuis, Fototheek.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn