Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Grote Markt met omgeving

Beschrijving

Grote Markt nr. 32. Eclectisch burgerhuis heropgebouwd in 1922 n.o.v. architect Albert De Vreese (Oostende), cf. signatuur in de plint. Bakstenen lijstgevel met ongelijke travee-indeling en grote korfboogvormige muuropeningen op de begane grond. Links, licht vooruitspringend erkerrisaliet als trapgevel met driezijdige erker en balustervormige borstwering. Opvallend dakvenster en drielicht geleed door natuurstenen pilasters met Ionische kapitelen bovenaan afgelijnd met zware kroonlijst op tandfries. Deels bewaard houtwerk.

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol