Hoekhuis van 1935

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis uit 1935

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Willem Telllaan. Hoekpand van 1935 met modernistische inslag naar ontwerp van architect Maurice Dinnewet (Oostende). Volumetrisch uitgewerkte en verspringende bakstenen gevel onder plat dak. Natuurstenen plint en siermetselwerk op de begane grond, onder meer liggend verband en uitspringende bakstenen. Rechthoekige muuropeningen met bewaard metalen schrijnwerk. Links aangebouwde garage onder plat dak met dito plint. Of de vlaggenmast, zie bouwaanvraag, ooit werd uitgevoerd is niet geweten.

• Stadsarchief Diksmuide, Bestand wederopbouw Diksmuide na 1914-1918 (niet genummerd).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn