Modernistisch burgerhuis uit 1937

Beschrijving

In het straatbeeld opvallende modernistische woning uit 1937 naar ontwerp van architect A. Vandenabeele (Veurne). Baksteenbouw van drie bouwlagen onder plat dak. Begane grond met siermetselwerk (afwisselend blokverband met uitkragende baksteenstrekken) als sokkel voor de bijna gevelbrede oplopende uitbouw: kubusvormige uitbouw gemarkeerd door doorlopende vensternissen en zijkanten met kleine oculi en metalen vlaggenmast. Decoratieve gevelbehandeling door gebruik van een aantal opzettelijk misvormde bakstenen. Bewaard metalen schrijnwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn