Vrijstaand herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand herenhuis

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis van de jaren 1920 naar ontwerp van architect E. Popelier (Brugge), zie gesigneerd in de plint. Eclectische baksteenbouw met gebruik van similisteen voor de horizontale banden, de vensteromlijstingen en de twee opvallende afgeronde erkers op de eerste bouwlaag. Op de erkers guirlandes en 'hoorn des overvloeds' als decoratie. Boven de deur, centraal paneeltje met guirlandes en het opschrift "JOSETTE ROBERT". Vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn

De woning is niet tijdens de jaren 1920 opgetrokken, maar in de jaren 1930.

• VANDEWALLE C. & AUGUSTYN S. 2020: Diksmuide en de gemeenten aan de IJzer. Wederopbouw 1919-1929, Diksmuide, 174, 175, 179.