Portus van Diksmuide

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Portus van Diksmuide

Beschrijving

"Portus van Diksmuide". Gebouw deel uitmakend van de herinrichting van de jachthaven. Realisatie van 2004 naar ontwerp van het Gentse architectenbureau Buro voor Vrije Ruimte en ingenieur Norbert Provoost (Gent). Transparant volume als schakel tussen de straat (kade) en de jachthaven. Rondom de eenvoudige structuur van stalen portieken en vloerplaten in zichtbeton zijn de gevelbekledingen van vlakke staalplaten en verschuifbare houten zonneweringen opgehangen. Optie voor een duurzame materiaalkeuze.

• Buro voor Vrije Ruimte, Jachthavenpaviljoen Portus Dixmuda, ongepubliceerde tekst.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn