Samenstel van arbeiderswoningen

Beschrijving

Samenstel van lage arbeiderswoningen, in de jaren 1920 heropgebouwd als verzorgde diephuizen in spiegelbeeldschema. Verzorgd baksteenmetselwerk zie de korfbogige muuropeningen onder doorgetrokken druiplijst, de uitgewerkte (imitatie)schoorstenen. De gevelvelden zijn uitgewerkt met gekoppelde vensters opgenomen in vooruitspringend baksteenvlak met boogfries, waarboven gevelsteen met afbeelding van eend (nummer 42) en van konijn (nummer 43), en afgeboord door een brede dakoverstek. Grotendeels vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn