Villa uit de jaren 1920

Beschrijving

Koning Albertstraat nr. 39. Grootschalig wederopbouwpand uit de jaren 1920. Ondanks de ligging in een straat met aaneengesloten bebouwing, heeft dit pand de allure van een villa met cottage-inslag, cf. de voortuin, het volumespel met schild- en zadeldaken, en de bow-window. De polygonale toren (mogelijk duiventoren) achter het volume met uitgewerkte kroonlijst verwijst naar de traditionele baksteenarchitectuur (cf. ook de toren van de Boterhalle, Grote Markt nr. 28). Witbeschilderde en deels bepleisterde baksteenbouw. Gaaf bewaard houtwerk van klooster- en kruiskozijnen met kleine roedeverdeling in de bovenlichten en beluikte benedenvakken, op de begane grond ingeschreven in korfboognissen. Korfboogdeur met bovenlicht. Aan de straat, laag volume met glas-in-lood in de bovenlichten.

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol