Garage Hotel-Restaurant à la ville de Dixmude

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Bortierlaan. Voormalige "Garage Hotel-Restaurant à la ville de Dixmude" uitgebaat door J. Billiet, zie tekst op de puilijst weergegeven op de oorspronkelijke bouwaanvraag. Wederopbouwpand van 1921 naar ontwerp van de Brusselse architect F. Hoyois (zie gevelsteen). Ruim geelbakstenen pand op vierkante plattegrond, met in de hoektraveeën café. Na een recente renovatie werden een aantal eclectische architectuurelementen sterk vereenvoudigd zie de vereenvoudiging van het mansardedak, de dakkapellen en de verwijdering van de torentjes ter hoogte van de deurrisalieten, de verwijdering van de bepleistering rond de muuropeningen en de vereenvoudiging van de ijzeren balkonleuningen (bewaarde consoles).

• Stadsarchief Diksmuide, Bestand wederopbouw Diksmuide na 1914-1918 (niet genummerd).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn