Gelegen aan de hoek met De Breyne Peellaertstraat. Burgerhuis na de Tweede Wereldoorlog heropgebouwd naar het model van het pand "De Vischmyn" in zijn toestand van voor de Eerste Wereldoorlog (jaarankers "1621"). Hoekpand met trapgevel aan de zijde van het Vrijheidsplein, aan de zijde van de De Breyne Peellaertstraat drie houten dakvensters met windbord. Verzorgde baksteenbouw zie de trapgevel met gedraaid topstuk en jaarankers "1621", aediculavenster met schelpvormige invulling van het boogveld en fronton, dit laatste als toevoeging ten opzichte van de vooroorlogse toestand. Voorts rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboognissen, op de begane grond winkelpui en brede ramen. Bewaard houtwerk met beschilderde kozijnconstrcties met kleine roedeverdeling en beluikte benedenvakken.
DEMOEN H., Het Diksmuidse van toen. Een verzameling beknopte historische gegevens, aangevuld met historische foto's en prentbriefkaarten, Brugge, 1984, p. 35, 37.
Bron: MISSIAEN H. & VANNESTE P. met medewerking van GHERARDTS F. & SCHEIR O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)