Jongensschool

Gemeente Diksmuide
Locatie Hendrik Consciencestraat 7, Diksmuide (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Diksmuide (adrescontroles: 12-12-2007 - 08-02-2008).
  • Inventarisatie Diksmuide (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Jongensschool

Beschrijving

Hendrik Consciencestraat nr. 7. Voormalige jongensschool, cf. opschrift "GEMEENTE-JONGENSSCHOOL" met aan de straatzijde recentere uitbreidingen. Bewaarde klassenvleugel van de jaren 1920 n.o.v. architecten G. Debackere en N. Lacroix (Gistel), haaks t.o.v. de straat ingeplant. Sobere baksteenbouw met puntgevel als aandaken op schouderstukken met muurvlechtingen. Langse gevel met grote rondboogramen. Vernieuwd houtwerk.

NOTEBAERT A., NEUMANN C. e.a., Inventaris van het archief van de Dienst der Verwoeste Gewesten, Algemeen Rijksarchief, Brussel, 1986, nr. 6604.

Auteurs: Missiaen, Halewijn & Vanneste, Pol