Gemeenteschool met onderwijzerswoning

Beschrijving

Woning van de hoofdonderwijzer en voormalige klassengebouwen van de gemeenteschool. De gemeenteschool werd hier gebouwd in 1913. De woning liep vermoedelijk schade op tijdens de Eerste Wereldoorlog, doch kon hersteld worden.

Verzorgde baksteenbouw met sierankers en linker risaliet met brede Brugse travee oplopend in tuitgevel met ijzeren bekroning. Rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboog- en steekboognissen. Vernieuwd houtwerk.

Achtergelegen lage klassenvleugel in verzorgde baksteenbouw zie friezen en lisenen. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk

• ERVINCK L., DEBAEKE S., Het drama van Esen, Koksijde, 1996, p. 12, 80.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn