Boerenwoning van hoeve Ter Hoge Bomen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Ter Hoge Bomen

Beschrijving

Hoeve uit de wederopbouwperiode, "TER HOGE BOMEN" zie houten naambord. Vrijstaande bakstenen bestanddelen rondom het erf gegroepeerd. Boerenhuis onder gemansardeerd schilddak. Schuur met geïncorporeerde stal, links aansluitend dichtgemetseld wagenhuis onder schilddak. Overhoekse steunberen, laadvensters onder zadeldak met windbord en schuurpoort onder hogere dakoverstek. Kapelletje van 1953 bij de erftoegang.

• Waar men gaat langs Diksmuidse wegen, komt men een kapelletje tegen, s.d., s.l.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn

Aanvullende informatie

De boerenwoning is bewaard maar de andere gebouwen werden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het kapelletje werd gesloopt en een nieuw pijlerkapelletje werd opgericht tegen de straatgevel van de nieuwe schuur; alleen het Mariabeeldje en het brandglas werden behouden.

• Informatie verkregen van de gemeente Diksmuide (29 november 2022).
Auteurs: Jacobs, Els