• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

Kleine, aan de straat gelegen hoeve uit de wederopbouwperiode. Erg verzorgd baksteenmetselwerk en houtwerk met referenties aan de streekgebonden historische hoevebouw. Op één zijde na gesloten opstelling van de hoeve rondom een klein verhard vierkant erf. De representatieve gevel van het boerenhuis (met een klein voortuintje) is naar de straat gericht, de opkamertravee is geaccentueerd door een breed dakvenster met tuitgevel. Rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboognissen, geprofileerde korfboogdeur met bovenlicht. Bewaarde beluikte kozijnconstructies. Aansluitend bij het huis stalling en schuur in U-vorm: zijgevels met aandaken en vlechtingen, korfboogpoort en klimmende dakkapel. Voorts vrijstaande lage stalling.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn