Kloostergebouw met aansluitende klassenvleugel

Beschrijving

Kaaskerkestraat nrs. 100 en 102. Voormalig kloostergebouw met rechts aansluitend eenvoudige klassenvleugel (nr. 102) uit de jaren 1920 n.o.v. architecten René Buyck (Brugge) en C. Schaessens (Veurne). Dubbelhuis met rechthoekige muuropeningen in korfboognissen en zijgevels als tuitgevels op schouderstukken met aandaken. Boven de deur, nis met beeld van de H. Jozef. Bewaard houtwerk. Klasvleugel met bewaard houtwerk en kleine roedeverdeling.

NOTEBAERT A., NEUMANN C. e.a., Inventaris van het archief van de Dienst der Verwoeste Gewesten, Algemeen Rijksarchief Brussel, 1986, n° 7211.

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol