Wederopbouwhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve van 1920, zie jaarankers "ANNO 1920". Als achteringelegen site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Losse bakstenen bestanddelen U-vormig rondom begraasd erf opgesteld. Ten noorden van het erf, naar de straat georiënteerd boerenhuis met rechts opkamergedeelte onder zadeldak haaks op het hoofdvolume opgesteld. Links, laag aansluitend nutsgebouwtje. Ten zuiden, schuurvleugel met geïntegreerd wagenhuis van twee traveeën en korfboogvormige poortopeningen. Ten westen, stalvleugel met links aansluitende bijbouw onder schilddak. Typische wederopbouwkenmerken, zie zijgevels als tuitgevels op schouderstukken met aandaken en muurvlechtingen, sierankers en kozijnconstructies (thans vernieuwd).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn