Beschrijving

Achteringelegen hoeve met losse witgekalkte bestanddelen rondom begraasd erf. Mogelijk als omwalde hoevesite reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Ten westen, laag boerenhuis heropgebouwd in de jaren 1920, zie zijgevels als tuitgevels op schouderstukken met aandaken en muurvlechtingen, rechthoekige muuropeningen gevat in korfboognissen met beluikte kozijnconstructies en voordeur met geprofileerde en terugspringende dagkant met bovenaan nisje voor beeldje van de Heilige familie. Eveneens ten westen, schuur- en stalvleugel met bewaarde stoepen van bakstenen op hun kant. Ten zuiden van de erfoprit, vermoedelijk voederkeuken met staltravee onder meer met bewaarde bolkozijnen. Erftoegang gemarkeerd door witgekalkte zware bakstenen pijlers.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn