erfgoedobject

Oorlogsgedenkteken

bouwkundig element
ID
78283
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78283

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oorlogsgedenkteken
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Oorlogsgedenkteken naar ontwerp van beeldhouwer Rombaux Roland (Ecaussinnes) voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te Keiem. Bronzen standbeeld van een soldaat in gevechtsuitrusting op arduinen sokkel met ingehouwen en geel geschilderd opschrift "KEIJEM AAN ZIJNE OORLOGSDOODEN 1914-1918" en op de rechter- en linkerkant, respectievelijk "BURGERLIJKE SLACHTOFFERS" en "OUDSTRIJDERS" met de namen. Ingehuldigd in juli 1925.

  • Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).
  • JACOBS M., Zij die vielen als helden… Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel II, Brugge, 1996, p. 168.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. & Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Oorlogsgedenkteken [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78283 (Geraadpleegd op 12-04-2021)