erfgoedobject

Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog

bouwkundig element
ID
78343
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78343

Juridische gevolgen

Beschrijving

Aan de straatzijde gelegen Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog behorende tot de derde Duitse linie ten oosten van de IJzer. Mogelijk gaat het hierbij om een Duits hoofdkwartier. Groot rechthoekig betonnen volume (verloren bekisting) onder plat dak met lagere betonnen bijbouw aan de noordoostzijde. Nagenoeg volledig gesloten met een toegang en twee vensteropeningen aan de noordoostzijde en een tweede toegang vanuit de bijbouw. De interne verdeling is onbekend.

  • Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. & Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78343 (Geraadpleegd op )