Beschrijving

Aan de straat gelegen, verbouwde 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen L-vormig opgesteld rondom het erf. Als site met identieke configuratie reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843).

Ten noorden evenwijdig met de straat, witgekalkt volume aansluitend bij het langgestrekte type: boerenhuis van anderhalve bouwlaag met rechts aansluitend stalgedeelte en wagenhuis van twee rondboogpoorten. Stalgedeelte onder meer met twee kleine segmentbogige luiken, vermoedelijk voormalige varkensstallen. Vernieuwd houtwerk en nieuwe dakbedekking.

Ten zuidoosten haaks op het boerenhuis, schuurvleugel uit de jaren 1920 met geïncorporeerde stalling.

• Dit is West-Vlaanderen, steden-gemeenten-bevolking, Tweede deel, Brussel, 1960, p. 988.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn