Hoeve 't Oud Kasteeltje

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met voorliggende tuin, afgezoomd met laag bakstenen muurtje en hekwerk. " 'T OUD KASTEELTJE", zie houten naambord. Deze huidige benaming refereert naar een vroegere omwalde kasteelhoeve die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd vernield.

Naar de straat georiƫnteerd dubbelhuis van twee bouwlagen uit de jaren 1920. Rechthoekige muuropeningen onder I-profiel met rozetten onder boogvormige bakstenen strek, waarbij de boogvelden zijn ingevuld met faiencetegeltjes in dambordpatroon. Vernieuwd houtwerk. Evenwijdig met het boerenhuis achterliggende schuur- en stalvleugel.

• VANDENBUSSCHE L., Leke en zijn verleden, Zingem, 1978, p. 255-257.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn