Gemeenteschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeenteschool

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool, in de jaren 1920 heropgebouwd naar onwerp van architect Antoine Dugardyn (Brugge). Langgestrekt volume langs de Groignestraat, met centraal onderwijzerswoning links geflankeerd door lage klasvleugel en rechts door korte klasvleugel.
Wederopbouwarchitectuur met een gestileerde regionale inslag zie het deurrisaliet van de woning oplopend in tuitgevel en de overhoekse baksteenvakken boven de witgeschilderde lateien. Vernieuwd houtwerk.

• DEMOEN H., Het Diksmuidse van toen, Een verzameling beknopte historische gegevens, aangevuld met historische foto's en prentbriefkaarten, Brugge, 1984, p. 104.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn