Belgische militaire constructie

Beschrijving

Bien Acquisstraat z.nr. In de bocht van de straat gelegen Belgische militaire constructie, vermoedelijk een schuilplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Rechthoekig betonnen volume onder plat dak opgetrokken in betonblokken (zogenaamde nougats). Gesloten voorzijde (oostzijde) en twee deuropeningen aan de westzijde uitgevend op één ruimte.

INVENTARISATIE VAN RELICTEN UIT WOI IN DE WESTHOEK (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol