Schuilplaats

• is aangeduid als beschermd monument Belgische bunker Grognie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuilplaats

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Oudlandpolders van Lampernisse

Beschrijving

Schuilplaats en onderkomen voor manschappen van het Belgische leger tijdens de Eerste Wereldoorlog, gelegen tussen de Belgische eerste en tweede verdedigingslinie. Gelegen in het beschermd landschap Oudlandpolders van Lampernisse (M.B. van 30.01.2002). Rechthoekige constructie opgebouwd uit grote betonblokken, met naar het oosten toe verhogend dak. In de zuidmuur onleesbare inscriptie. Binnenin bewaarde houten balken tegen betonnen plafond en zeldzame ijzeren haak.

• AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 732 (inhoudelijk dossier Oudlandpolders van Lampernisse).
  • INVENTARISATIE VAN RELICTEN UIT WO I IN DE WESTHOEK (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol