erfgoedobject

Oorlogsgedenkteken, voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen

bouwkundig element
ID: 78468   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78468

Juridische gevolgen

Beschrijving

Oudekapellestraat z.nr. (rechts van nr. 16). Oorlogsgedenkteken van de jaren 1920, voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide wereldoorlogen. Arduinen obelisk op roodbakstenen voetstuk en dito stoep. Op de obelisk: een klaverkruis en een oorlogskruis met gekruiste palm- en eiketak. Inscripties: "OUDECAPPELLE AAN ZYNE HELDEN 1914-1918/ 1940-1945" en de namen van de gestorvenen.

INVENTARISATIE VAN RELICTEN UIT WO I IN DE WESTHOEK (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).
JACOBS M., Zij die vielen als helden… Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel 2, Brugge, 1996, p. 304.


Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. & Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Vanneste, Pol, Missiaen, Halewijn


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Oorlogsgedenkteken, voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78468 (Geraadpleegd op 24-05-2019)