Hoekcomplex met herberg

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Veurnestraat. Beeldbepalend hoekpand heropgebouwd in de jaren 1920, mogelijk voormalige herberg. Sobere baksteenarchitectuur: rechthoekige muuropeningen onder strek, tevens strekse bakstenen als versiering. Gevel aan het kruispunt met centraal risaliet oplopend in brede puntgevel met oculus en afgerond topstuk. Deels bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Wellicht maakte Pervijzestraat nummer 5 oorspronkelijk deel uit van één samenstel zie de herhaling van de sierelementen en de puntgevel met afgerond topstuk

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn