erfgoedobject

Gedenkzuil voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen

bouwkundig element
ID: 78518   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78518

Juridische gevolgen

Beschrijving

Sint-Jacobsplein z.nr. Gedenkzuil voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van beide wereldoorlogen. Vierkante arduinen zuil, naar boven toe verjongend, topstuk versierd met kruis. Inscripties: "SINT-JACOBSKAPELLE AAN ZYNE HELDEN 1914-1918", waaronder de namen van de soldaten, de burgerlijke slachtoffers en "R.I.P.".

INVENTARISATIE VAN RELICTEN UIT WO I IN DE WESTHOEK (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).
JACOBS M., Zij die vielen als helden… Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Brugge, 1996, p. 365.


Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. & Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Vanneste, Pol, Missiaen, Halewijn


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Gedenkzuil voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78518 (Geraadpleegd op 20-05-2019)