erfgoedobject

Gedenkzuil voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen

bouwkundig element
ID
78518
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78518

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gedenkzuil voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van beide wereldoorlogen. Vierkante arduinen zuil, naar boven toe verjongend, topstuk versierd met kruis. Inscripties: "SINT-JACOBSKAPELLE AAN ZYNE HELDEN 1914-1918", waaronder de namen van de soldaten, de burgerlijke slachtoffers en "R.I.P.".

  • Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).
  • JACOBS M., Zij die vielen als helden… Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Brugge, 1996, p. 365.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. & Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gedenkzuil voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78518 (Geraadpleegd op )