erfgoedobject

Eenenveertig gedenkstenen gewijd aan de militaire eenheden die deelnamen aan de Slag aan de IJzer

bouwkundig element
ID
78535
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78535

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eenenveertig gedenkstenen gewijd aan de militaire eenheden die deelnamen aan de Slag aan de IJzer (18-31oktober 1914), onderdeel van het "Onze-Lieve-Vrouwhoekje".

Geheel van 41 gedenkstenen in U-vorm rondom de herdenkingskapel "Onze-Lieve-Vrouw der Zege" opgesteld. Het betreft vierkante blokken in blauwe hardsteen met een schuine voorzijde en bovenaan licht gebogen afgewerkt. Op de schuine voorzijde staan de kentekens en nummers van de onderscheiden regimenten.


Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. & Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  : 2005


Relaties

  • Is deel van
    Het Onze-Lieve-Vrouwhoekje

  • Is deel van
    Oud Stuivekens


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Eenenveertig gedenkstenen gewijd aan de militaire eenheden die deelnamen aan de Slag aan de IJzer [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78535 (Geraadpleegd op 14-06-2021)