Demarcatiepaal 11

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Demarcatiepaal 11

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Onze-Lieve-Vrouwhoekje

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Het Onze-Lieve-Vrouwhoekje

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Het Onze-Lieve-Vrouwhoekje

Beschrijving

* Oud-Stuivekens z.nr. Demarcatiepaal nr. 11, beschermd als monument als onderdeel van het zogenaamde "Onze-Lieve-Vrouwhoekje" (cf. Oud-Stuivekens, z.nr.).
Geprofileerde roze granieten zuil met piramidale opbouw. Bovenaan, gesculpteerde Belgische helm met leeuwenkop als kenteken, omlijst met lauwerkrans. Op de zuil, reliƫf met aan de noordzijde een veldfles en aan de zuidzijde een munitiezak van het Belgische type, resp. opgehangen aan gekruiste koppelriemen. Op de vier hoeken, mills-handgranaat aan palmtak. Diverse opschriften. Vooraan: "DIXMUDE", "ICI FUT ARRETE L'ENVAHISSEUR 1918", "TOURING-CLUB DE BELGIQUE" en "DON DE LA PROVINCE DE NAMUR". "HERE THE INVADER WAS BROUGHT TO A STANDSTILL" en "HIER WERD DE OVERWELDIGER TOT STAAN GEBRACHT", resp. aan zuid- en noorzijde.

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol