Belgische bunker

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Belgische bunker

Beschrijving

Links van nummer 4, Belgische bunker, in de tweede helft van 1916 of in het begin van 1917 door de Belgische genie opgetrokken. Vrijstaande bovengrondse militaire constructie. Rechthoekig volume opgebouwd in langwerpige balkvormige betonblokken (zogenaamde 'nougats') onder plat betonnen dak gestort op golfplaten. Ten westen, rechthoekige muuropening uitgevend op een grote ruimte met tongewelf.

• Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol