Pastorie

Beschrijving

Voormalige pastorie in voortuintje met laag bakstenen muurtje met pijlers onder bolvormige bekroning. Na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd naar ontwerp van architect Camille Van Elslande (Veurne). Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak met links aansluitend lager volume en korfboogvormige poort. Inslag van de regionale baksteenarchitectuur zie onder meer aandaken, muurvlechtingen en schouderstukken, uitgewerkte pseudo-schoorsteenvolumes, sierankers, rechthoekige muuropeningen gevat in geprofileerde segment- en korfboogvormige vensternissen op afzaten en bakstenen consoles onder de gootlijst. Vernieuwd houtwerk. Ingewerkt Mariakapelletje in pijler tegen kerkhofmuur.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn