Duitse bunker

Beschrijving

Bovengrondse, militaire betonnen constructie in weide nabij boerderij Houtlandstraat nummer 6, ten oosten van de Duitse militaire begraafplaats en ten noordoosten van Vladslo. De omgeving is vlak, doch vroeger bebost. Aan de ingang van de dreef naar de boerderij zijn links nog restanten van wat een Duitse waterput geweest is.

Het betreft een Duitse betonnen militaire post, die tijdens de Eerste Wereldoorlog gelegen was achter de Duitse 3de verdedigingslinie in een nu verdwenen deel van het Praatbos.

Vrij kleine, betonnen, rechthoekige militaire constructie, met twee deuropeningen aan noordnoordoostelijke zijde en een golfplaten aanbouw. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting.

Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele

De Duitse waterput is inmiddels niet meer waarneembaar.