erfgoedobject

Duitse bunker

bouwkundig element
ID
78570
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78570

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bovengrondse, militaire betonnen constructie in weide nabij boerderij Houtlandstraat nummer 6, ten oosten van de Duitse militaire begraafplaats en ten noordoosten van Vladslo. De omgeving is vlak, doch vroeger bebost. Aan de ingang van de dreef naar de boerderij zijn links nog restanten van wat een Duitse waterput geweest is. 

Het betreft een Duitse betonnen militaire post, die tijdens de Eerste Wereldoorlog gelegen was achter de Duitse 3de verdedigingslinie in een nu verdwenen deel van het Praatbos.

Vrij kleine, betonnen, rechthoekige militaire constructie, met twee deuropeningen aan noordnoordoostelijke zijde en een golfplaten aanbouw. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting.


Bron: DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, “Oorlog en Vrede in de Westhoek”, en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De Duitse waterput is inmiddels niet meer waarneembaar. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Duitse bunker [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78570 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.