Duitse militaire constructie van de Eerste Wereldoorlog ()

Duitse militaire constructie van de Eerste Wereldoorlog, in weide bij boerenarbeidershuis, gelegen ten oosten van de militaire begraafplaats. Was gelegen achter de derde verdedigingslinie, in wat toen nog een deel van het "Praatbos" was. Bovengrondse militaire constructie. Kleine rechthoekige betonnen constructie, het beton is gegoten tegen een houten bekisting.

Ook een Duitse waterput uit de Eerste Wereldoorlog bij de dreef naar de hoeve (nummer 6) getuigt van de drukke Duitse activiteit ter hoogte van de Houtlandstraat gedurende de stellingenoorlog.

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn

Duitse betonnen constructie Houtlandstraat 6 (Vladslo - WOI) ()

Bovengrondse, militaire betonnen constructie in weide nabij boerderij Houtlandstraat nummer 6, ten oosten van de Duitse militaire begraafplaats en ten noordoosten van Vladslo. De omgeving is vlak, doch vroeger bebost. Aan de ingang van de dreef naar de boerderij zijn links nog restanten van wat een Duitse waterput geweest is.

Het betreft een Duitse betonnen militaire post, die tijdens de Eerste Wereldoorlog gelegen was achter de Duitse 3de verdedigingslinie in een nu verdwenen deel van het Praatbos.

Vrij kleine, betonnen, rechthoekige militaire constructie, met twee deuropeningen aan noordnoordoostelijke zijde en een golfplaten aanbouw. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting.

Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele