Noorthoeve 1645

Beschrijving

Hoeve uit de wederopbouwperiode, "NOORTHOEVE 1645" zie naambord. Mogelijk gaat de hoeve dus terug op een vooroorlogse hoeve met (eerste) vermelding in 1645. Losse bestanddelen onder pannen zadeldaken, L-vormig rondom het geasfalteerde erf gegroepeerd, nieuw hondenhok met bewaard beschilderd ijzeren hekwerk. Haaks op de straat, geelbakstenen boerenhuis met rechts opkamer onder hogere nok, tuitgevels met aandaken en vlechtingen voor de zijgevels en de dakvensters. Vernieuwd houtwerk met kruisindeling. Deels gewijzigde muuropeningen waardoor het gegeven van de opkamer niet meer duidelijk afleesbaar is. Ten westen van het erf, roodbakstenen dwarsschuur met geïncorporeerd wagenhuis en stalling in elkaars verlengde, getoogde en korfbogige muuropeningen, uilengaten in de zijgevels.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn