Hoeve uit de wederopbouwperiode

Beschrijving

Hoeve uit de wederopbouwperiode. Losstaande roodbakstenen bestanddelen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), in het vierkant rondom een erf met bewaarde bakstenen stoepen. Ten zuiden van het erf, boerenhuis met naar de straat gerichte voorgevel in voortuin. Rechter twee traveeën als opkamer oplopend in puntgevel met vlechtingen (aandaken mogelijk verwijderd). Deels gewijzigde muuropeningen, doch bewaarde rolluikkasten aan de erfgevel. Korfboogdeur (voorgevel) in een geriemde omlijsting. In de erfgevel, rechthoekige deur verdiept in korfboognis met druiplijst, bekronend dakvenster als tuitgevel. Op het erf, gaaf bewaarde sobere stalling, voederkeuken en schuur; laatst genoemde met, oorspronkelijk twee, hoge poorten en aardappelkelders; roodbeschilderd houtwerk. Ten oosten van de hoeve, Duitse bunker van de Eerste Wereldoorlog.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn