Duitse betonnen militaire post

Beschrijving

Bovengrondse betonnen militaire constructie, aan de westelijke zijde aangebouwd aan Wikkelaarstraat nummer 9. De andere zijden komen uit op weide. De bunker ligt op 400 meter ten zuidwesten van het Bos Ter Heide, op ongeveer 100 meter ten noordwesten van de Duitse bunker, Oude-Heiestraat nummer 2. De omgeving is vlak.

Het betreft een Duitse betonnen constructie, gelegen ten oosten van de Werken-Riegel (achter de Duitse 3de verdedigingslinie), ter hoogte van het gehucht Kortewilde.

Beschrijving

Rechthoekige, betonnen militaire constructie, gegoten tegen een houten bekisting. Aan de zuidoostelijke zijde zit een deuropening, waar de muren 140cm dik zijn. Aan de noordoostelijke zijde zijn er twee openingen aanwezig: waarschijnlijk gaat het om een deuropening en kijkgat. De andere twee zijden lijken gesloten.

Binnenin zijn er twee ruimtes, die witgepleisterd zijn. Er zijn tal van uitsparingen voor houten balken aanwezig. In het plafond zitten er eveneens ijzeren staven ter versteviging.

Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele