erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
78622
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78622
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Tegenover de pastorie gelegen, gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats en een treurwilg bij de mestvaalt, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw doch met een oudere kern (tweede helft 18de eeuw) in het boerenhuis. Gecementeerde éénlaagse woning onder zadeldak (pannen) voorzien van een getralied steekboogvenster met sponning van arduin en een rechthoekige deur met zandstenen posten op neuten. Stallingen onder zadeldak (pannen), met steekboogvensters en -deuren met lateien van strekse baksteen. Langsschuur met vernieuwd zadeldak (pannen) en resten van vlechtingen en schouderstukken.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78622 (Geraadpleegd op )