Café De Post

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café De Post

Voormalig café naar verluidt genaamd "De Post", met bijgebouwen.

Typische dorpswoning minstens opklimmend tot begin 19de eeuw, volgens het kadasterarchief toenmalige eigendom van herbergier J. Venneman. Ensemble van verankerde en gewitte bakstenen gebouwen opgesteld in U-vorm, onder pannen zadeldaken. Aan de straat gelegen laag breedhuis van vijf traveeën. Lijstgevel op grijs geschilderde plint en bovenaan afgelijnd door een puilijst onder de gepleisterde geprofileerde daklijst. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting met lekdrempels en luiken; bewaard schrijnwerk. Rechthoekige deur met bovenlicht. Sporen van gedicht deur in de rechter travee.

Links aansluitend hoger bijgebouw met gevelhoge schuifpoort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena