Eenheidsbebouwing van kleine dorpswoningen

Eenheidsbebouwing van kleine dorpswoningen uit het begin van de 20ste eeuw.

Eénlagige enkelhuizen van drie tot vier traveeën onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen bij nummers 1-3, Vlaamse pannen bij nummer 5). Geschilderde straatgevels op zwart geschilderde plint. Muurankers. Arduinen onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen. Blinde venstertravee bij nummer 5. Schrijnwerk (T-ramen) met grote roedeverdeling bij nummers 1 en 5; rolluiken. Deur met bovenlicht (roedeverdeling) bij nummers 3 en 5. Nummer 5 heeft decoratief uitgewerkte dakkapellen voorzien van frontonbekroning en schouderstukken, natuurstenen afdekking en bolbekroning; vensters in rondboognis. Nieuwe dakkapellen bij nummers 1 en 3.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda