Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen opklimmend tot de 18de eeuw, zie boerenhuis reeds weergegeven op Ferrariskaart (1770-1778). Volgens kadaster nieuwe hoevegebouwen opgetrokken in de loop van de tweede helft van de 19de eeuw, zie boerenhuis (1865) aan straatzijde, schuur en overige bijgebouwen (1876) langsheen de Vredestraat. Boerenhuis in 1970 vervangen door nieuw woonhuis, thans met omhaagde voortuin. Langs de Vredestraat, grote dubbele dwarsschuur door middel van hoge bakstenen muur verbonden met woonhuis. Verankerde baksteenbouw onder overkragend zadeldak (nok haaks op woonhuis; Vlaamse pannen). Twee korfboogvormige doorritten aan straatzijde waarvan rechtse deels gedicht; nieuwe muuropeningen. Recentere lage aanbouwen aan noord- en westzijde. Ten noorden van het erf klein bakhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen).

• Kadasterachief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Damme, 1865/2, 1876/1.
  • DEVLIEGHER L., Damme, in Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen, deel 5, Tielt, 1971, p. 169.