Eenvoudige pijlerkapel

Gemeente Damme

• Inventarisatie Damme (geografische inventarisatie: 01-01-2006 - 31-12-2006).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Eenvoudige pijlerkapel

Typologiepijlerkapellen
Dateringna WO II

Beschrijving

Damweg z.nr./ Haringgat. Eenvoudige bakstenen pijlerkapel opgericht in 1954, wellicht later bekleed met breuksteen. Beglaasde rondboognis met Mariabeeldje; opschrift in natuurstenen plaat "LIEF VROUWKEN TEN HOORN - O.L.VR. VAN BANNEUX B.V.O. 1954". Dezelfde kapel uit hetzelfde jaar op de hoek met de Schoeperstraat.

VERNIEST R. e.a., Damse kapellenroute, Damme, 2004, kapel nr. 17.

Bron: Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Callaert, Gonda & Hooft, Elise