Gemeente Damme
Deelgemeente Moerkerke

• Inventarisatie Damme (geografische inventarisatie: 01-01-2006 - 31-12-2006).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Typologiedorpswoningen
Datering20ste eeuw

Beschrijving

Hoornstraat nr. 65. Verzorgde dorpswoning gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Laag dubbelhuis van drie traveeën onder pannen zadeldak, gekenmerkt door een eenvoudige rode bakstenen gevel met witte banden en sierankers. Segmentbogige muuropeningen met bewaard schrijnwerk.

Bron: Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Callaert, Gonda & Hooft, Elise