Wegkapel naast de Sint-Ritakerk

Beschrijving

Wegkapel naast de Sint-Ritakerk. Cementstructuur in de vorm van een boomstronk ("tronkkapel"), beeld van Onze-Lieve-Vrouw- van-Fatima in een nis. Het beeld wordt bij zijn wijding in 1947 door monseigneur Lamiroy, bisschop van Brugge bij het schoolgebouw geplaatst. Later wordt het naar zijn huidige locatie overgebracht.

• VERNIEST R. e.a., Damse kapellenroute, Damme, 2004, kapel nr. 15.

Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda, Hooft, Elise