Gemeentelijke basisschool

Beschrijving

Voormalige gemeentelijke basisschool, gebouwd in 1932. Schoolgebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen met centrale topgevel en rechts een haaks klassengebouw aan de speelplaats (nu openbare bibliotheek). Rode baksteenbouw, gekenmerkt door rechthoekige vensters onder betonnen lateien en aandaken voor de zijgevels. Een herdenkingssteen in de gevel verwijst naar de heropbouw van deze school: "HERBOUWD TEN JARE 1932 - ONDER HET BURGEMEESTERSCHAP VAN DEN HEER JACOBUS VAN DAMME. BOUWMEESTER : E. SCHELSTRAETE. AANNEMERS : R. ROELS - A. DECLERCQ". De afgebroken gemeenteschool dateerde van 1845, en was een laag bakstenen gebouw.

• RAU J., Het Damme van toen en omgeving, Brugge, 1981, p. 95-96.
  • VAN POUCKE G., Archiefbeelden Damme, Gloucestershire, 2002, p. 73.