Dorpswoning en café

Gemeente Damme

• Inventarisatie Damme (geografische inventarisatie: 01-01-2006 - 31-12-2006).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dorpswoning en café

Typologiecafés, dorpswoningen
Datering19de eeuw

Beschrijving

Lage 19de-eeuwse dorpswoning van twee traveeën onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat, Vlaamse pannen). Lijstgevel bepleisterd en witgekalkt, fries onder gootlijst versierd met leeuwenkopjes. Rechthoekige muuropeningen met bewaard, groen geschilderd houtwerk: luiken, T-venster, deur met beglazing en sierlijk hekwerk, bovenlicht. Aansluitend nr. 49 "Café Vissershuis", gelijkaardige woning, gerenoveerd.

Bron: Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Callaert, Gonda & Hooft, Elise